Miloša Bandića br. 16, Zemun, Beograd.
Fizijatar Novi Beograd

Fizijatar Novi Beograd

Fizijatar Novi Beograd. Kada su u pitanju zdravstveni problemi, posebno oni vezani za povrede, bolove i fizičku rehabilitaciju, jedno od ključnih rešenja je oblast fizijatrije ili fizikalne medicine i rehabilitacije. U ovom članku, istražićemo šta su fizijatrija i fizikalna medicina i rehabilitacija, kako vam ova oblast može pomoći nakon povreda i u savladavanju bolova, i zašto je dijagnostički centar Albert pravi izbor za sve pacijente sa Novog Beograda i Zemnula sa potrebom za uslugama u oblasti fizijatrije.

 

Šta su fizijatrija, fizikalna medicina i rehabilitacija?

Fizijatrija, takođe poznata kao fizikalna medicina i rehabilitacija (FMR), je medicinska specijalnost koja se bavi fizičkim funkcijama tela i kako ih očuvati, poboljšati ili vratiti nakon povrede ili bolesti. Ova medicinska disciplina obuhvata prevenciju, dijagnozu i lečenje različitih stanja koja se manifestuju kroz fizičke tegobe. FMR lekari, poznati kao fizijatri, koriste niz metoda za tretman, uključujući vežbe, terapiju, fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i druge nehirurške metode.

Fizijatrija posle povreda

Nakon povreda kao što su frakture, sportske povrede ili povrede usled nesreća, pacijenti često traže pomoć fizijatara. Fizijatri se fokusiraju na obnovu funkcije i smanjenje bola pacijenata. Oni kreiraju personalizovane planove rehabilitacije koji uključuju vežbe za jačanje mišića, terapiju i druge metode kako bi se osoba što brže vratila svakodnevnim aktivnostima. Kako su u pitanju pacijenti koji često imaju bolove ili neka ograničenja u pogledu kretanja, bitno je pronaći dijagnostički centar tj. centar za rehabilitaciju od poverenja a u neposrednoj blizini. Mi smo pouzdana usluga za sve pacijente sa Novog Beograda i šire!

Fizijatrija za bolove

Fizijatri često tretiraju hronične bolove u leđima, vratu, zglobovima i drugim delovima tela. Ovi stručnjaci mogu koristiti različite metode, uključujući fizikalnu terapiju, akupunkturu i terapiju lekovima, kako bi se pacijentima olakšalo i poboljšala njihova kvaliteta života.

 

Specijalni pregledi u fizijatriji

Ključ za uspešno lečenje u oblasti fizijatrije su specijalizovani pregledi koji omogućavaju tačnu dijagnozu i planiranje adekvatnog tretmana. Evo nekoliko elemenata koji često ulaze u specijalni pregled kod fizijatara:

 

Postura (stav, držanje tela): Evaluacija stava tela je važna za identifikaciju problema u držanju tela i lečenje problema kao što su skolioza ili loše držanje tela.

Hod: Analiza hoda može pomoći u otkrivanju problema sa stopalima, nogama ili kičmom koji utiču na način kako hodate.

Pokretljivost zglobova: Ocenjuje se pokretljivost svih zglobova kako bi se otkrile potencijalne restrikcije ili problemi.

Tonus, trofika i snaga mišića (Po MMT – Manuelnom Mišićnom Testu): Ovaj test procenjuje mišićni tonus, snagu i trofiku, što je posebno važno u rehabilitaciji nakon povreda.

Refleksna aktivnost: Testira se refleksna aktivnost kako bi se otkrili neurološki problemi.

Senzibilitet: Procenjuje se osećajnost kože kako bi se otkrile senzitivne promene ili oštećenja.

Antropometrijske mere: Mere se obim i dužina ekstremiteta kako bi se pratio razvoj ili promene u veličini.

Stanje periferne cirkulacije: Cirkulacija krvi je od suštinskog značaja za opšte zdravlje, pa se prati stanje periferne cirkulacije.

Test aktivnosti dnevnog života (ADŽ): Ovaj test se primenjuje kada je potrebno proceniti kako se pacijent nosi sa svakodnevnim aktivnostima.

 

Pouzdana fizijatrija Novi Beograd: Dijagnostički centar Albert

Kada su vam potrebne specijalne usluge fizijatrije i specijalistički pregledi, dijagnostički centar Albert u Zemunu je pouzdan partner u brizi o vašem zdravlju. Naš tim iskusnih fizijatara i terapeuta stručno će proceniti vaše stanje i pružiti vam personalizovan tretman kako biste postigli najbolje rezultate.

Nudimo širok spektar fizijatrijskih usluga, uključujući fizikalnu terapiju, vežbe za rehabilitaciju, terapiju protiv bola i druge tretmane koji vam mogu pomoći da se vratite normalnom životu bez bolova i nelagodnosti.

Fizijatrija u Novom Beogradu: dijagnostički centar albert je vaša pouzdana destinacija za specijalizovane usluge fizijatrije. Naša lokacija u Zemunu je lako dostupna i za pacijente sa Novog Beograda, tako da se brzo možete konsultovati sa našim stručnjacima.

 

Ne čekajte da se problemi pogoršaju. Posvetite se svom zdravlju na vreme. Kontaktirajte Dijagnostički Centar Albert kako biste zakazali svoj pregled i pružili svom telu najbolju moguću negu. Vaše zdravlje je naš prioritet, i tu smo da vam pomognemo.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.