Miloša Bandića br. 16, Zemun, Beograd.
Laboratorija najbitniji komšija za Novi Beograd

Laboratorija i laboratorijska dijagnostika Novi Beograd!

Laboratorija i laboratorijska dijagnostika igraju ključnu ulogu u očuvanju i unapređenju vašeg zdravlja. Dijagnostički centar Albert, dostupan pacijentima iz cele oblasti Novog Beograda i šire, nudi kompletan spektar analiza i brzu laboratorijsku dijagnostiku.

Zašto je laboratorija ključni deo skrininga

Laboratorijske analize pružaju dragocene informacije o vašem zdravlju. One pomažu lekarima da postave tačnu dijagnozu, prate tok bolesti i pravilno usmere terapiju. Bez obzira da li ste zdravi ili imate određene simptome, redovni laboratorijski pregledi igraju ključnu ulogu u prevenciji, otkrivanju i lečenju različitih zdravstvenih problema.

KKS (kompletna krvna slika): ključni pregled vašeg zdravlja

Kompletna krvna slika (KKS) jedna je od najosnovnijih i najčešće naručivanih laboratorijskih analiza. Ova analiza pruža informacije o broju i obliku krvnih ćelija, uključujući crvene krvne ćelije (eritrocite), bele krvne ćelije (leukocite) i trombocite. Takođe se meri i nivo hemoglobina, proteina u crvenim krvnim ćelijama koji prenose kiseonik.

Proces prikupljanja uzorka krvi za KKS je brz i ima minimalni nivo invanzivnosti. Medicinska sestra će koristiti sterilnu iglu za vađenje krvi iz vene, obično sa unutrašnje strane lakta. Uzorak se zatim šalje u laboratoriju na analizu. Rezultati KKS-a pružaju informacije o opštem zdravstvenom stanju, anemiji, infekcijama i mnogim drugim stanjima.

Prikupljanje uzorka stolice

Analiza uzoraka stolice igra ključnu ulogu u dijagnostici problema u digestivnom traktu. Ova vrsta analize može pomoći u otkrivanju prisustva krvarenja, parazita, bakterija i drugih patogena. Takođe se koristi za skrining na prisustvo krvi u stolici, što može ukazivati na različite gastrointestinalne probleme.

Prikupljanje uzorka stolice za analizu je jednostavno i neinvazivno. Obično ćete dobiti sterilnu posudu za uzimanje uzorka stolice koju treba koristiti prema uputstvima. Nakon prikupljanja uzorka, posuda se zatvara i šalje u laboratoriju na analizu.

Prikupljanje uzorka urina

Analiza uzorka urina, poznata kao urinokultura, pruža informacije o funkciji bubrega i zdravlju urinarnog trakta. Ova analiza može pomoći u otkrivanju infekcija urinarnog trakta, prisustva krvi u urinu, prisustva šećera (što može ukazivati na dijabetes) i mnogih drugih problema.

Prikupljanje uzorka urina je jednostavno. Obično ćete dobiti sterilnu posudu za uzimanje uzorka urina. Važno je da pratite uputstva o tome kako pravilno prikupiti uzorak, jer nepravilno prikupljeni uzorak može dovesti do netačnih rezultata.

 

Pregled sputuma

Pregled sputuma, ili ispljuvka, koristi se za dijagnostiku respiratornih problema kao što su infekcije respiratornog trakta, bronhitis ili tuberkuloza. Uzorak sputuma se obično prikuplja ujutru pre nego što ste jeli ili pili bilo šta.

Proces prikupljanja uzorka sputuma može biti nešto neugodan, ali je važan za tačnu dijagnozu respiratornih problema. Lekar će vam objasniti kako da pravilno prikupite uzorak.

Bris ždrela i nosa

Uzimanje brisa iz nosa i ždrela je postupak koji se često koristi u medicini radi dijagnostike različitih respiratornih infekcija. Koristi se bris za jednokratnu upotrebu, obično sa dugim drškom i pamučnim vrhom.

Nosni bris:

· Pacijent mora da nagne glavu unazad.

· Lagano se unosi bris u nosnicu na dubinu od oko 2-4 centimetra (zavisno o uputstvima).

· Polako se okreće bris dok ulazi, a zatim izlazi iz nosnice.

· Postupak se ponavlja za drugu nosnicu, koristeći isti bris.

Ždrelni bris:

· Osoba treba da otvori usta široko.

· Umeće se bris na stražnji deo grla i lagano se pritiska protiv krajnika (tonzila) i sluznice ždrela.

· Potrebno je da osoba kašlje nekoliko puta pre nego što se izvadi bris kako bi se oslobodio uzorak.

· Bris se vadi i stavlja u sterilnu posudu ili cevku za transport.

Laboratorijska dijagnostika za Novi Beograd: Dijagnostički centar Albert

Dijagnostički ventar Albert, smešten u Zemunu, pruža širok spektar laboratorijskih analiza i brzu dijagnostiku za pacijente iz cele oblasti Novog Beograda i šire. Naša stručna ekipa medicinskih laboratorijskih tehničara i lekara koristi najsavremeniju opremu kako bi osigurala tačne i pouzdane rezultate.

Važno je napomenuti da brza laboratorijska dijagnostika može biti ključna u hitnim situacijama i za praćenje hroničnih bolesti. Naša laboratorija radi efikasno kako bismo vam omogućili brze rezultate.

Zakažite svoj laboratorijski pregled u dijagnostičkom centru Albert i budite korak bliže očuvanju vašeg zdravlja i prevenciji ozbiljnih bolesti. Naše osoblje je posvećeno vašem zdravlju i dobrobiti, i tu smo da vam pružimo vrhunsku negu i dijagnostiku.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.