Miloša Bandića br. 16, Zemun, Beograd.

Mamografija Novi Beograd – Zašto je redovna mamografija ključna za vaše zdravlje?

Mamografija Novi Beograd

Kada je u pitanju briga o našem zdravlju, nema ništa važnije od prevencije. Jedan od najvažnijih koraka u očuvanju zdravlja dojki je redovno obavljanje mamografije. Dijagnostički Centar Albert u Beogradu, posvećen je vašem zdravlju i želi da vam pruži sve potrebne informacije o značaju mamografije i koliko je važno odabrati pravog lekara za ovu vrstu pregleda. Drago nam je da smo prvi izbor velikog broja pacijenata sa Novog Beograda i iz Zemuna, naša vrata su uvek otvorena.

 

Šta je mamografija?

Mamografija je specifična vrsta rendgenskog pregleda koja se fokusira na dojke. Ovaj pregled omogućava detaljan prikaz unutrašnjosti dojki, identifikujući čak i najmanje promene ili nepravilnosti. Mamografija može otkriti prisustvo tumorskih masa ili drugih patoloških promena u ranoj fazi, što je ključno za uspešno lečenje. Ovaj pregled je neinvazivan i traje svega nekoliko minuta, ali može da spasi život.

Koliko često se radi mamografija?

Preporučljivo je da žene redovno obavljaju mamografiju kao deo rutinskog pregleda zdravlja. Uobičajeno je da se mamografija radi jednom godišnje, posebno za žene starije od 40 godina. Naš dijagnostički centar u Zemunu je pokriva široku teritoriju pa smo pravi izbor dijagnostike za Novi Beograd. Vaš lekar može preporučiti drugačiji raspored pregleda ako postoje specifični faktori rizika ili prethodna istorija oboljenja od raka dojke u vašoj porodici, te je bitno pronaći dijagnostički centar od poverenja u blizini.

Statistika za prevenciju mamografije

Statistika jasno pokazuje koliko je mamografija ključna za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke. Prema Svetskoj Zdravstvenoj Organizaciji, rak dojke je najčešći tip raka među ženama širom sveta. U 2020. godini, procenjuje se da je više od 2,2 miliona žena širom sveta dobilo dijagnozu raka dojke. Rano otkrivanje ovog raka dramatično povećava šanse za uspešno lečenje.

Zašto je važno odabrati lekara u kojeg imate poverenja?

Kada je reč o mamografiji, poverenje između pacijenta i lekara igra ključnu ulogu. Osećajte se slobodno da postavljate pitanja i izražavate svoje brige lekaru koji vrši pregled. Dijagnostički Centar Albert u Zemunu ponosan je na svoj tim stručnjaka koji su posvećeni pacijentima. Upravo je ovo razlog što kod nas dolaze pacijenti iz svih opština, prvenstveno sa Novog Beograda. Naši lekari su pažljivi, empatični i pružiće vam sve potrebne informacije i podršku tokom procesa mamografije.

 

Dijagnostički centar Albert je pravi izbor za vaše zdravlje

Kada je reč o mamografiji, važno je imati pouzdan dijagnostički centar na koji možete računati. Dijagnostički Centar Albert, pruža najviši standard zdravstvene nege i dijagnostike. Evo glavnih razloga zašto biste trebali razmotriti nas za vaše mamografske potrebe:

  1. Stručnost: Naš tim čine visoko obučeni i iskusni stručnjaci koji su posvećeni vašem zdravlju.
  2. Najsavremenija oprema: Koristimo najnoviju tehnologiju i opremu kako bismo osigurali tačne i pouzdane rezultate mamografije.
  3. Udobnost i diskrecija: Razumemo da su mamografski pregledi osetljive prirode. Naš centar pruža udobno i diskretno okruženje za vaše potrebe.
  4. Brzi rezultati: Razumemo da brzi rezultati mogu smanjiti anksioznost. Trudimo se da vam pružimo rezultate što je pre moguće.
  5. Sveobuhvatan pristup: Dijagnostički Centar Albert nudi širok spektar usluga, uključujući i dodatne testove i preglede, kako biste osigurali potpunu negu.
  6. Do nas sa Novog Beograda za par minuta: Nalazimo se u ulici Miloša Bandića br. 16 u Zemunu i do nas dolazite brzo i ne čekate dugo!

Mamografija je ključna za prevenciju raka dojke i očuvanje vašeg zdravlja. Ne zaboravite da redovno pratite svoje mamografske preglede. Dijagnostički Centar Albert stoji vam na raspolaganju da vam pruži vrhunsku zdravstvenu negu. Vaše zdravlje je naš prioritet.

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.