Miloša Bandića br. 16, Zemun, Beograd.

Ortopedija Novi Beograd: Rešenje za probleme sistema za kretanje

ortopedija novi beograd
Kada se suočavate sa problemima u vezi sa kostima, zglobovima ili mišićima, ortopedija postaje ključna grana medicine koja vam može pružiti rešenje. Ortopedija je oblast koja se bavi dijagnozom, lečenjem i rehabilitacijom stanja koja pogađaju sistem za kretanje. Dijagnostički centar Albert je glavna stanica i vaš pouzdan partner za ortopedske usluge, hirurgiju i radiološku dijagnostiku sa posebnim naglaskom na pokrivanje oblasti – ortopedija Novi Beograd i ortopedija Zemun.  

Šta je ortopedija?

  Ortopedija je medicinska specijalnost koja se bavi dijagnozom, lečenjem i rehabilitacijom stanja koja pogađaju sistem za kretanje. Ovo područje medicine obuhvata širok spektar problema, uključujući povrede kostiju, zglobova, mišića, tetiva i ligamenata, kao i hronične bolesti koje utiču na pokretljivost i funkciju tela. Ortopedski lekari, poznati kao ortopedi, su specijalizovani za različite aspekte ovih problema. Oni koriste konzervativne metode lečenja, kao što su fizikalna terapija i rehabilitacija, ali su takođe obučeni za hirurške intervencije kada je to potrebno. U našem dijagnostičkom centru usluge pruža Dr Slađan Timotijević, specijalista ortopedije sa traumatologijom.
Ko su pacijenti ortopedije?
Pacijenti ortopedije dolaze iz različitih grupa i uzrasta. Ova oblast se bavi problemima svih uzrasta, od dece do starijih osoba. Evo nekoliko primera pacijenata koji često traže pomoć ortopeda:
 • Deca i adolescencija: Ortopedi tretiraju probleme u vezi sa rastom i razvojem kostiju i zglobova kod dece, kao i sportske povrede kod adolescenata.
 • Sportisti: Sportisti često dolaze kod ortopeda zbog povreda zglobova i mišića koje su nastale tokom sportskih aktivnosti.
 • Odrasli: Odrasli pacijenti mogu tražiti pomoć ortopeda zbog problema sa artritisom, hroničnim bolovima u leđima ili zglobovima, ili potrebe za hirurškim intervencijama poput zamene kolena ili kuka.
 • Stariji odrasli: Stariji pacijenti često traže ortopedske usluge zbog problema sa osteoporozom, padovima i frakturama.
Prednost dijagnostike Albert je specijalizovani centar za fizijatriju  i fizikalnu medicinu koji pomaže u daljem radu na pokretljivosti i umanjenju simptoma. Naša usluga je sveobuhvatna, od anamneze do dijagnostike i pokrivamo široki pojas Novog Beograda, Zemuna i dalje.   

Kako izgleda prvi ortopedski pregled?

  Prvi ortopedski pregled je ključan korak u procesu dijagnoze i lečenja. Tokom ovog pregleda, ortoped će pažljivo oceniti vaše zdravstveno stanje i istoriju bolesti. Evo šta možete očekivati tokom prvog ortopedskog pregleda:
 1. Anamneza: Ortoped će postavljati pitanja o vašim simptomima, koliko dugo ih imate, i da li postoje faktori koji su ih izazvali.
 2. Fizički pregled: Ortoped će pažljivo pregledati vašu fizičku formu, uključujući hod, držanje tela, pokretljivost zglobova i mišića, i osetljivost na dodir.
 3. Dijagnostički testovi: U nekim slučajevima, ortoped može naručiti dodatne dijagnostičke testove kao što su rendgenski snimci, RTG, MRI ili CT skener kako bi dobio bolji uvid u vaše stanje.
 4. Postavljanje dijagnoze: Nakon prikupljanja svih relevantnih informacija, ortoped će postaviti dijagnozu i razgovarati sa vama o mogućim opcijama lečenja.
 5. Plan lečenja: Ortoped će zajedno sa vama razviti plan lečenja koji može uključivati konzervativne metode poput fizikalne terapije, lekova za smanjenje bola, ili hirurških intervencija ako je potrebno.
 

Zašto je važno verovati lekaru i ortopedu?

  Poverenje između pacijenta i lekara, u ovom slučaju ortopeda, ključno je za uspešno lečenje. Evo nekoliko razloga zašto je važno verovati vašem lekaru:
 • Stručnost: Ortopedi su specijalisti sa godinama obuke i iskustva u dijagnostici i lečenju problema sistema za kretanje. Oni su najbolji izbor za pružanje tačne dijagnoze i efikasnog lečenja.
 • Individualizovani pristup: Svaki pacijent je jedinstven, i ortoped će razviti individualizovan plan lečenja koji odgovara vašim potrebama i ciljevima.
 • Edukacija: Ortopedi će vas obavestiti o vašem stanju, tretmanima i opcijama lečenja, omogućavajući vam da donesete informisane odluke o svom zdravlju.
 • Podrška: Vaš ortoped će biti uz vas tokom celog procesa lečenja, pružajući vam podršku i brinući se o vašem oporavku.
 

Dijagnostički centar Albert i ortopedija Novi Beograd – stanica zdravlja

  Dijagnostički centar Albert, smešten u Zemunu, predstavlja vašeg pouzdanog partnera za ortopedske usluge na Novom Beogradu i šire. Naša misija je da pružimo vrhunsku medicinsku negu, brinemo se o vašem zdravlju i poboljšamo kvalitet vašeg života. Mi nudimo sveobuhvatne usluge u oblasti ortopedije, uključujući konzervativne metode lečenja, rehabilitaciju i intervencije. Naš tim posvećenih stručnjaka radi zajedno sa vama kako biste postigli najbolje rezultate. Kao dijagnostički centar, posedujemo najsavremenije dijagnostičke uređaje i pružamo tačne dijagnoze kako bismo osigurali pravilno usmeravanje lečenja. Takođe, trudimo se da obezbedimo brze i efikasne usluge kako bismo vam olakšali proces lečenja. Ne čekajte da se problemi sa sistemom za kretanje pogoršaju. Kontaktirajte dijagnostički centar albert kako biste zakazali svoj ortopedski pregled i započeli put ka zdravlju i boljem kvalitetu života. Naša lokacija u Zemunu je lako dostupna i za pacijente sa Novog Beograda, tako da se brzo možete konsultovati sa našim stručnjacima. Pozovite nas već danas!  

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.