Miloša Bandića br. 16, Zemun, Beograd.

Potreban vam je snimak celog tela? – RTG snimanje Novi Beograd

RTG snimanje Novi Beograd

Medicinske dijagnostičke tehnike igraju ključnu ulogu u postavljanju tačnih dijagnoza i omogućavaju lekarima da pruže efikasan tretman pacijentima. Jedna od najvažnijih tehnika koja omogućava detaljan pregled unutrašnjih struktura tela je RTG snimanje. Evo zašto je Dijagnostički sentar Albert vaša najbolja opcija za RTG snimanje Novi Beograd.


Šta je RTG snimanje i šta se dobija RTG snimkom?

RTG snimanje, ili radiografija, je dijagnostička tehnika koja koristi rendgenske zrake kako bi se stvorile slike unutrašnjih struktura tela. Ove slike, poznate kao RTG snimci ili radiografski snimci, omogućavaju lekarima da vizualizuju kosti, organe i druge unutrašnje strukture u realnom vremenu.

RTG snimanje je posebno korisno za identifikaciju problema sa kostima kao što su frakture, ali se takođe koristi za pregled unutrašnjih organa i mekih tkiva. To može uključivati snimanje pluća, srca, želuca, creva i drugih organa.

Kako se ova dijagnostika obavlja pacijentima koji često trpe bolove ili nelagodu neke vrste, važno je obezbediti im brzu i ugodnu uslugu, kao i ljubaznost. Naši stručnjaci su glavni izbor za RTG snimanje Novi Beograd i RTG snimanje Zemnun jer je brza reakcija prioritet.

 

Kad je neophodno uraditi RTG snimanje?

Postoje brojni scenariji u kojima lekar može preporučiti RTG snimanje celog tela ili specifičnih delova tela.

 1. Frakture i povrede: RTG snimanje je često prva dijagnostička tehnika koja se primenjuje kod sumnje na frakture kostiju. Takođe se koristi za procenu povreda zglobova.
 2. Respiratorni problemi: Snimanje pluća rendgenskim zracima može pomoći u identifikaciji problema poput upale pluća, bronhitisa, ili tumora.
 3. Kardiovaskularni pregled: RTG snimanje srca može pomoći u identifikaciji problema sa srcem kao što su srčane aritmije ili poremećaji srčanih ventila.
 4. Abdominalni pregled: Snimanje abdomena može se koristiti za pregled organa poput želuca, jetre, slezine i bubrega. Takođe je korisno za identifikaciju gastrointestinalnih problema.
 5. Pregledi dojki: Mamografija, posebna vrsta RTG snimanja, koristi se za ranu detekciju raka dojke. Na našem sajtu se možete informisati više o mamografiji na Novom Beogradu.
 6. Ortopedski pregledi: RTG snimanje se često koristi za procenu stanja kostiju i zglobova kod pacijenata sa bolovima ili deformacijama.

 

Procedura rađenja RTG snimanja

Procedura za RTG snimanje je brza i neinvazivna. Evo kako izgleda:

 1. Priprema: Pacijent se obično mora prethodno pripremiti za snimanje. Ovo uključuje skidanje metalnih predmeta kao što su nakit ili kopče sa odeće, jer metal može ometati kvalitet snimka.
 2. Položaj: Pacijent će biti postavljen u odgovarajući položaj u skladu sa ciljem snimanja. Na primer, kod snimanja grudnog koša, pacijent će stajati ili sedeti ispred rendgenskog aparata.
 3. Izlaganje zračenju: Tehničar će usmeriti rendgenski aparat prema određenom delu tela koji se pregleda. Aparat će emitovati kratki puls rendgenskih zraka kroz telo pacijenta.
 4. Snimanje: U trenutku izlaganja zračenju, pacijent treba da bude miran i nepomičan kako bi se dobili jasni snimci. Možda ćete morati zadržati dah na nekoliko sekundi, u zavisnosti od dela tela koji se snima. Kako se očekuje da pacijent miruje, bitno je održati koncentraciju i raditi sa pacijentom koji nije preumoran. Odaberite dijagnostički centar Alebert ako ste sa Novog Beograda ili iz Zemuna i odradite snimak brzo!
 5. Rezultati: Snimci se trenutno prikazuju na monitoru, omogućavajući tehničaru i lekaru da ih odmah pregledaju kako bi postavili dijagnozu.

RTG snimanje Novi Beograd

Kada je u pitanju RTG snimanje u Zemunu, Novom Beogradu i okolini, dijagnostički centar Albert je pravi izbor. Naš tim stručnih radiologa i tehničara za rendgenske snimke pruža visokokvalitetnu dijagnostiku uz korišćenje najnovije opreme. Naša predanost brzini, preciznosti i udobnosti pacijenata čini nas liderima u oblasti radiografije.

Nudimo RTG snimanje celog tela, kao i specifičnih delova tela, uključujući snimanje pluća, abdomena, srca, kostiju i zglobova. Bez obzira na razlog vaše posete, garantujemo vam profesionalno i brižno iskustvo.

Ne čekajte da se zdravstveni problemi pogoršaju. U našem dijagnostičkom centru, možete dobiti sveobuhvatne informacije o stanju svog tela i brzu dijagnozu. Vaše zdravlje je naš prioritet, i tu smo da vam pomognemo. Posetite dijagnostički centar Albert na našoj lokaciji u Zemunu ili nas kontaktirajte kako bismo zakazali vaš termin za RTG snimanje. Vaše dobrobit nema cenu, a mi smo ovde da je zaštitimo.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.